Τσιν Τσιν τα Σαββατόβραδα


Σαββατόβραδο, αργά. 

Με πήραν τηλέφωνο δυο φίλες αγαπημένες, που είχα να δω καιρό, για να τις συναντήσω σε ένα μπαράκι κάτω στην Αθήνα. Το "κάτω" είναι μια συχνή έκφραση που έχω μάθει να χρησιμοποιώ και οι φίλες μου πάντα γελάνε με αυτό.

Το αγαπώ το κέντρο. Αν και μένω στα Βόρεια, απολαμβάνω να οδηγώ μόνη, διασχίζοντας σχεδόν όλη την Κηφισίας με μουσική υπόκρουση περασμένων δεκαετιών, και να φτάνω στο κέντρο που σφύζει από ζωή και ενέργεια.

Έτσι και αυτή τη φορά δε χρειάστηκε να το σκεφτώ περισσότερο. Στις 11 ήμουν εκεί, στο τσιν τσιν bar, με το οποίο κατενθουσιάστηκα, τόσο με το χώρο όσο και με τη μουσική. Ένιωσα σα να τηλεμεταφέρθηκα στο χρόνο και να είχα πάει επίσκεψη στο σπίτι της θείας μου στην Αμερική του '60. Ταπετσαρίες στους τοίχους, φουτουριστικά φωτιστικά, χαμηλός φωτισμός, σερβάν που είχαν πάνω τους ηλεκτρονικά ρολόγια, σε συνδυασμό με απίθανη μουσική! (Και ναι, πρόκειται για ροζ διαφήμιση και μόνο, γιατί όχι μόνο δεν πληρωθήκαμε για τα θετικά comments, αλλά πληρώσαμε και 8,50 ευρώ το mai-tai.. Άξιζε όμως μέχρι και το 50λέπτό του..)

εδώ είμαι εγώ με τις φίλες μου και τα cocktails μας
Ένα από τα θέματα που θίξαμε -ως συνήθως- ήταν ο έρωτας. Τους έκανα λοιπόν μια ερώτηση που κάνω πάντα στις φίλες που αποτελούν για μένα απόδειξη ότι υπάρχει happy end στον έρωτα: πότε αισθάνθηκαν ότι αυτός ήταν ο The one; (μιλάω με SATC ορολογία). Η απάντησή τους με εξέπληξε.. "Δεν υπάρχει αυτός ο όρος", μου είπαν σε πλήρη συγχορδία. "Απλά όσο περνάει ο καιρός η σχέση φτιάχνει, βρίσκετε τις ισορροπίες σας και προχωράτε συντροφικά". Ομολογώ πως απογοητεύτηκα.. "και ο έρωτας; Πόσο κρατάει ο έρωτας;" επέμεινα διευκρινιστικά. "Ε ο έρωτας, είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά πως κρατάει 1-2 χρόνια max", μου είπε η φίλη-κινητή εγκυκλοπαίδεια. "Καλά, αυτό το 'ξερα, το 'χει πει και ο Καρβέλας στα 90's", της αντέτεινα. Κάτι πιο καινούριο και ελπιδοφόρο έχουμε;

Η σοβαρή συζήτηση με προβλημάτισε βαθέως και αναγκάστηκα να ξεφύγω από τον αρχικό προϋπολογισμό και να παραγγείλω ακόμα ένα mai-tai.. Εξάλλου και παλιά, πάντα τα παράγγελνα δυο-δυο. Τι να σου κάνει το ένα μόνο του; Όλα δείχνουν καλύτερα σε δυάδες.. Ενώ έπινα λοιπόν το ποτό μου και σιγοτραγουδούσα το Something stupid στην οριτζιναλ βερσιόν (φυσικά συμφωνήσαμε πως μας αρέσει καλύτερα αυτή με τον Robbie και τη Miss Botox) συλλογιζόμουν διαρκώς το εξής: Αν είναι έτσι όπως τα λένε, τότε ο πρίγκηπας που περιμένω πότε θα' ρθει; Και αν έρθει θα μείνει δια παντός ή όταν λήξει η διορία αυτός θα μεταμορφωθεί σε βάτραχο κι εγώ σε κολοκύθα; Και θα του φτιάχνω τσάι γιασεμιού ενώ αυτός θα κάνει σχόλια για το λερωμένο πλακάκι;

εδώ  η κατάσταση εκτροχιάστηκε λίγο και το γυρίσαμε στα βαριά

Χωρίσαμε έξω από το μαγαζί και κατηφόρισα την Πανεπιστημίου για να πάω να πάρω το αυτοκίνητό μου, το οποίο είχα παρκάρει μακρυά. Αν και ήταν αργά είχε αρκετό κόσμο. Νέα, όμορφα κορίτσια και αγόρια βάδιζαν με σιγουριά προς μια άγνωστη σε μένα κατεύθυνση (τι ωραίο να ξέρεις που πας, σκέφτηκα), μικροπωλητές /επαίτες, ανοιχτά περίπτερα, νεαροί με κατεβασμένα παντελόνια να τρυπιούνται κάτω από το υπόστεγο μιας τράπεζας, ζευγάρια να φιλιούνται παθιασμένα ενώ τρέχουν να πάρουν το νυχτερινό λεωφορείο. Αθήνα by night.


Μπήκα στο αυτοκίνητο, έβαλα ζώνη και ασφάλεια. Αποφάσισα να γυρίσω από Πατησίων, έτσι για αλλαγή. "Μια ζωή Πατησίων", που 'λεγε και η Γώγου.Δυο δρόμοι όλη μου η ζώη, κι εμένα. Το δίλημμα είναι πάντα Κηφισίας ή Πατησίων... 

Καθώς οδηγούσα, σχεδόν σε κάθε φανάρι παρατηρούσα τα κορίτσια που περιμένουν. Τα κορίτσια που κάποτε ήταν μόνο μαύρα αλλά τώρα βγαίνουν και σε άλλες αποχρώσεις. Μοναχικά, πανέμορφα, με το παγωμένο τους χαμόγελο σταθερό στο εφηβικό σχεδόν πρόσωπό τους, περιμένουν εκεί ακίνητα, εσένα. Με ένα εικοσάρικο είναι δικά σου.



Δεν ξέρω από που ήρθαν, μοιάζουν σαν να ήταν πάντα εκεί, σαν να μην έχουν άλλη ζωή, απλά ζωντανεύουν κάθε βράδυ, ζώντας μια επαναλαμβανόμενη νύχτα της Μαρμότας, με σκοπό να λάβουν τις θέσεις τους στο ίδιο πάντα σημείο, για σένα.






Και μετά σκέφτηκα, άραγε αυτές να ψάχνουν ακόμα σαν κι εμένα τον αιώνιο έρωτα; Ή γεννήθηκαν με ψυχολογία μεσήλικης σε αντίθεση με μένα που διάγω μια παρατεταμένη εφηβεία; Κι όταν τρώνε τα μούτρα τους, πόσο εύκολο είναι να γυρίζουν πίσω στη μαμά τους άραγε;

Έφτασα σπίτι σχεδόν χωρίς να το καταλάβω. Όταν έκλεισα τη μουσική έπαιζε ακόμα το Τσάι γιασεμιού και ήταν ξημέρωμα Κυριακής. 


Σχόλια

  1. υπεροχο κειμενο...plus μελαγχολικα ομορφη εικονα βραδυνης Αθηνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο ερωτας ειναι στιγμες. τον χανεις και τον βρισκεις μεσα στις στιγμες. τον ξεχνας και τον ξανανακαλυπτεις. αλλοι τον χανουν και τον βρισκουν και αλλοι δεν τον βρισκουν ποτε. ενα είναι σιγουρο, οταν ψαξεις θα βρεις και οταν ψαξεις καλυτερα θα βρεις εναν ακομη καλυτερο. καλή τυχη. ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ, αχ, αχ. Από που να πρωτοξεκινήσω... Κ εγώ "κατεβαίνω" στο Κέντρο, κι ας μένω Γλυφάδα κι ας με κοροϊδεύουν οι φίλες μου αιωνίως ότι το λέω λάθος. Το αγαπώ το Τσιν - Τσιν, πήγα 2-3 φορές πέρυσι και ήταν γλυκύτατο. Mai Tai όμως δε δοκίμασα. Δε συμφωνώ ακόμα με τις φίλες σου. Έχω μεγαλώσει με Χριστόφορο και πιστεύω στον έναν-απόλυτο-μοναδικό-superwow έρωτα που θα τον δεις, θα σου 'ρθει ντουβρουντζάς, κι αυτουνού το ίδιο, θα χορεύετε στις ταράτσες, θα φιλιέστε στη βροχή, θα τρέχετε στην άδεια Πανεπιστημίου και από πίσω θα παίζει Elvis Costello ή Elvis Presley. Εξάλλου, ό,τι κι αν έχει γίνει μ' ένα τσάι γιασεμιού, όλα είναι λίγο πιο όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mikri Eleni με το υπέροχο blog και το ωραίο σχόλιο αναγκαστικά θα συμφωνήσω μαζί σου ως αθεράπευτα ρομαντική και ταινιοφάγα. Περιμένω να επανενεργοποιήσεις επιτέλους και το δικό σου --> http://mikri-eleni.blogspot.gr/

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις